Меню Закрыть

Протеїнові порошки проти рослинних порошків: як вибрати відповідний для вас.

Протеїнові порошки - це популярний і зручний спосіб оптимізувати харчування, підвищити працездатність і допомогти наростити м'язову масу. Незважаючи на те, що вони є простим способом упакувати їжу на ходу, деякі порошки містять підлі інгредієнти або менш корисні, ніж можуть здатися. Як вибрати правильний?

Важливість білка


Білок є необхідним макроелементом, який допомагає відновлювати тканини, нарощувати м'язи та створювати гормони. Рекомендована добова доза становить 46 г для жінок і 56 г для чоловіків. Дослідження показують, що люди з інтенсивними режимами тренувань, літні люди або люди з хронічними захворюваннями можуть виграти від збільшення споживання білка, особливо після тренування.

Спеціальні дієти і щільний графік можуть ускладнити досягнення цілей щодо білка, що робить порошковий білок зручним способом збільшити харчування на ходу. З такою кількістю варіантів на ринку може бути важко вирішити, який з них найбільш корисний. Продукти варіюються залежно від їхніх джерел білка, доданих поживних речовин, таких як пробіотики або суперпродукти, а також смакових добавок і підсолоджувачів.

 

Основи протеїнових порошків і рослинних добавок

 

Протеїнові порошки, одержувані від тварин, зазвичай виготовляють із сироваткового білка. Це повноцінний білок, що містить усі дев'ять незамінних амінокислот. Проте він також містить лактозу, яка не легко засвоюється деякими людьми. Сироватка є побічним продуктом процесу виробництва сиру і піддається безлічі різних хімічних процесів, щоб стати порошком сироваткового білка. Багато продуктів також містять підсолоджувачі, ароматизатори та штучні інгредієнти для маскування аромату.

Білкові порошки на рослинній основі можуть бути отримані з багатьох рослин, включно з коноплями, соєю, горохом і рисом. Часто кілька джерел білка об'єднуються в продукт, тож він містить усі дев'ять незамінних амінокислот. Оскільки білок отримано з багатих вітамінами рослинних джерел, порошки на рослинній основі зазвичай містять багато вітамінів і мінералів і містять клітковину і травні ферменти для полегшення травлення. Більшість рослинних білків також гіпоалергенні.

Повне харчування з використанням рослинних порошків
Більшість людей отримують достатню кількість білка зі свого раціону, але, намагаючись підвищити працездатність або наростити м'язову масу, може бути важко їсти достатньо білка тільки з цільних продуктів. Якщо ви хочете просто додати білок у свій раціон, сироватковий білок може бути правильним вибором для вас. Шукайте чистий порошок сироваткового білка без добавок.

Альтернативно, рослинні порошки упаковують у додаткове харчування, антиоксиданти та клітковину на додаток до білка. Якщо ви хочете бути впевнені, що отримуєте всі свої щоденні вітаміни та мінерали, а також збільшуєте споживання білка, то добавка на рослинній основі - це те, що вам потрібно. 

 

Рослинне харчування забезпечує додаткові переваги для здоров'я, такі як:

• Допомагаючи запобігти та повернути назад серцеві захворювання

• Допомога в профілактиці та лікуванні діабету 2 типу

• сприяння зниженню артеріального тиску

Найкращий вибір

Грам за грам, більшість рослинних білків містять більше вітамінів і мінералів, ніж сироваткові білки, і їх легше перетравлювати. Зрештою, правильний вибір для вас - це той, який легко засвоюється і змушує вас почуватися краще. Якщо ви спробуєте це, і у вас звузиться шлунок, то, ймовірно, він вам не підходить.

Починаєте ви свій день або заряджаєтеся після тренування, протеїнові добавки - чудовий спосіб збільшити енергію і досягти ваших цілей у сфері харчування.