Меню Закрыть

BCAA проти EAA(амінокислоти): що краще приймати?

BCAA* проти EAA**: який із них краще приймати?


BCAA (branched-chain amino acids) – амінокислоти з розгалуженими бічними ланцюгами  


EAA(essentialaminoacids) – незамінні амінокислоти

 

У Riznitsya Mizh BCAA (амінокислоти Lancuugu) taa (немінні аміноїди)? А які є більш імовірним, ніж першість?

Це дійсно хитре питання, тому що три BCAA (лейцин, ізолейцин та валін) також є трьома з восьми EAA. Таким чином, всі BCAA є EAA, але не всі EAA є BCAA.

Ось список із восьми незамінних амінокислот:

Метіонин

Лізін

Фенілаланін

Треонін

Триптофан

Лейцин (розгалужений ланцюг)

- Ізолейцин (розгалужена ланцюг)

Валін (розгалужена ланцюг)

Лейцин, ізолейцин і валін називають «розгалуженим ланцюгом», тому що на відміну від інших амінокислот, їх фізична структура розгалужена.

Так що якщо в продуктах з розгалуженим ланцюгом відсутні п'ять із восьми незамінних амінокислот, необхідних людському організму для сили та відновлення, навіщо комусь їх приймати?

Маркетинг!

Оскільки три BCAA є найважливішими для виробництва енергії та метаболізму м'язів, вони набули широкого поширення в індустрії бодібілдингу і просто завоювали популярність. І використання продукту BCAA може бути корисним.

Але використовуючи лише три BCAA, це все одно, що виставити футбольну команду тільки з воротарем, нападником та півзахисником. Вони цілком можуть бути трьома найважливішими позиціями, але ви, звичайно, не можете розраховувати на перемогу у будь-якій грі без решти команди.

Тож це безпрограшний варіант!

Ось короткий огляд того, чому суміш EAA має бути частиною Програми підтримки харчування для всіх.

Незамінні амінокислоти (EAA) називаються незамінними, тому що організм не може їх виробляти; вони повинні бути отримані з джерел їжі та/або добавок. Багато хто з нас не їсть достатньо продуктів, багатих EAA, а багато хто не засвоює і не використовує їх добре. У міру старіння здатність організму отримувати максимум поживних речовин з будь-якого джерела білка знижується; та зайві калорії в цьому білку можуть бути збережені як жир.

В той час як культуристи популяризували використання "Розгалужений" EAA для росту м’язів та підтримання м’язів, кожен може Отримайте переваги від їх використання! EAA стимулює вироблення клітин Енергію та сприяти відновленню клітин. Вони ініціюють створення Критичні ферменти, необхідні для здорового (і повного) травлення. Вони особливо важливий для тих, хто справляється з будь -якою формою фізичної або Психічний стрес, включаючи інтенсивну підготовку, травми чи операції.

Оскільки ефекти EAA були добре вивчені, вони пропонують кілька науково доведених переваг. Ми знаємо що:

- EAA запобігти розладам м’язів у періоди Інтенсивна фізична та психічна стрес.

- EAA посилює та захищає мітохондрії, енергію Фабрики наших клітин.

- EAA можуть приборкати голод та покращити обмін речовин.

Підсумовуючи:

Негодпі Vid Nashoy Vika Chivnya Sports Здоров'я, ми не в той же час, шаленство адекватного Кілкості амінокислота.